Växthuset

Då man samlar ihop och förädlar allt som simmar i vattnen utanför Västerro, som växer i trädgården och naturen runt gården och som har passerat Anders kreativa rökeri så hamnar man i Västerros gastronomiska växthus. Här bjuder vi på smakprov, säljer egna produkter och ordnar våra specialmiddagar ”Ett hav av delikatesser” där vi serverar dagens variant av vår prisvinnande åländska fiskbräda.

Basen för allt vi serverar är förstås fisk – så långt det är möjligt egen fångst. Men här bjuder vi sällan på de klassiska filéerna utan snarare på fiskskinnet, fenorna, simporna, bukbenen och annat som den ordinäre fiskaren kastar åt fåglarna. Från mitten av juni serverar vi även nyrökta flundror.

Vad är en krydda? Det är en fråga som jag ofta ställer mig. En krydda är inte bara svartpeppar och salt utan allt som man upplever från det att man sätter sig till bords tills man lämnar Västerro.

Anders Westerberg

Dofter och atmosfär

Maten färdigställs på plats i växthusets öppna, rymliga kök. Luften fylls av doften från Anders nystekta fiskplättar och friterade simpa och kvällens besökare bidrar till atmosfären genom att våga öppna sig för helt nya smaker.

Frågor, feedback och allt som kan bidra till ännu mer kreativ matlagning är välkommet.

I växthuset har vi öl- och vinrättigheter och serverar även drycker som vi förädlat fram från egen gård.

Följ oss på Facebook för att se vad vi har på gång i växthuset just nu